Zdrowe kiszenie

Właściwości krwiotwórcze dzięki wysokiej zawartości żelaza, a co za tym idzie doskonała pomoc w leczeniu anemii. Wspomaganie odporności dzięki dużej zawartości witamin takich jak witamina A, C i witaminy z grupy B oraz minerałów takich jak potas, żelazo, wapń czy magnez, a także kwas foliowy. Usprawnianie pracy nerek, poprzez wydalanie kwasu moczowego. Odbudowywanie flory bakteryjnej jelit, a więc stosowanie po kuracjach antybiotykowych. Regulowanie poziomu ciśnienia krwi i obniżenie złego cholestrerolu.

 

Wspomaganie procesu odchudzania, dzięki wysokiej zawartości błonnika. Poprawa koncentracji, dodatkowa energia. Wszystko to brzmi jak doskonałe zdrowie. Sok kiszony z buraków ma wszystkie te doskonałe właściwości i już nasze babcie, doskonale o tym wiedząc spożywały go profilaktycznie. Sok kiszony z buraków jest bardzo prosty w przygotowaniu, tani, a co najważniejsze pełen prozdrowotnych właściwości. Zaleca się go jako uzupełnienie codziennej diety, ale również warto stosować go gdy dopadnie jakaś infekcja, np. zapalenie gardła. Przy ogólnym nabieraniu oporności na terapie antybiotykowe, tymbardziej istotne jest profilaktyczne dbanie o obecność specyfików naturalnych w codziennym jadłospisie.

Author: danvera.pl